Поїздка з України до Іспанії — це справжній марафон, тому до вибору перевізника я підходила максимально прискіпливо. Коли попереду понад 3000 км, кожна дрібниця має значення. Ділюся, як усе пройшло.
Де брала квитки?
Шукала варіанти через https://e-vokzal.com . Для мене цей сервіс став відкриттям — дуже зручний інтерфейс, де можна одразу порівняти графіки та ціни. Що круто: на e-vokzal великий вибір маршрутів, і можна підібрати рейс не лише через Київ, а й через інші міста (наприклад, через Дніпро чи Львів), що значно економить час на логістику до точки збору. Забронювала за 5 хвилин, квиток прилетів на пошту миттєво.
Перевізник: Грандес Тур
Обрала саме їх і не прогадала. Автобуси в них — це справжні лайнери.
Салон: Дуже просторий. Сидіння м’які, відкидаються так, що реально можна виспатися, а не просто "дрімати".
Зручності: Кондиціонер працював ідеально (що важливо для спекотної Іспанії), був стабільний Wi-Fi майже по всій Європі та розетки біля кожного крісла — мій ноутбук і телефон були завжди "в строю".
Туалет: Працював протягом усієї подорожі, чистий, з усім необхідним.
Атмосфера в дорозі
Екіпаж «Грандес Тур» — окремий респект. Водії досвідчені, їдуть акуратно, допомагають із багажем на митниці. Зупинки робили кожні 4 години на великих, цивілізованих заправках, де можна було нормально розім’ятись і випити кави.
Висновок:
Якщо плануєте таку далеку подорож, не економте на своєму комфорті. Рекомендую перевізника Грандес Тур і сервіс онлайн квитки на автобус за крутий вибір маршрутів та адекватні ціни.
Хто вже їздив цим маршрутом? Пишіть у коментах, як перенесли дорогу!